Danske film på programmet på stor kinesisk film festival

Danske film på programmet på stor kinesisk film festival

Efteråret 2018 byder på en helt særlig mulighed for de danske filmproducenter. Den store kinesiske film festival Silk Road International Film Festival har netop meldt ud, at de i 2018 ønsker at tilføje skandinaviske film til deres repertoire og DKKI har indgået en aftale om at være deres skandinaviske kontaktpunkt. Vi står derfor klar til at besvære spørgsmål og rådgive om deltagelse i film festivalen. ”Det er et så spændende projekt og vi glæder os meget til at komme i gang” fortæller daglig leder af Dansk-Kinesisk Kultur Innovation Lin Li Nissen. ”Vi har tidligere deltaget i festivalen som gæster og den har proportioner, som vi kender fra amerikanske prisuddelinger. Og udover at være en stor oplevelse, så få de deltagende film også en unik mulighed for at nå ud til de kinesiske indkøbere ”.

Udmeldingen fra Silk Road Film Festival betyder at endnu en stor international film festival har fået øjnene op for skandinavisk filmkunst. Det er den store internationale succes, som skandinaviske film og skuespillere har oplevet de sidste 5 år, der har fanget festivalen interesse. De har derfor besluttet at udvide repertoiret, som hidtil har inkluderet asiatiske, mellemøstlige og sydeuropæiske produktioner og det giver helt nye muligheder for eksponering af danske film.

Silk Road Film Festivals formål er blandt andet at præsenterer materiale til Kinas mange millioner biografer, 10 millioner TV kanaler og mange tusind streamingtjenester. Når festivalen løber af staben i millionbyen Xián i september 2018, kan det derfor være både med danskere på den røde løber og gode chancer for salg af danske film til de købestærke kinesere.

Den kinesiske filmindustri er vokset eksplosivt i løbet af de sidste 10 år. Billetsalget er støt stigende og hver dag åbner over 20 nye biografer. Samtidigt er streaming platforme lige så populære, som alle andre steder i verden og det betyder, at der er en efterspørgsel på nyt og utraditionelt materiale. En niche hvor nordiske film og tv produktioner passer perfekt ind.

Silk Road Film Festival ligger i perioden 20. – 27. september 2018 og i alt 5 nordiske bidrag forventes at få lov at deltage i festivalen.

Læs mere om samarbejdet mellem Silk Road Film Festival og DKKI her