China Denmark International Film Festival 2018

China Demark International Film Festival 2018

China Denmark International Film Festival 2018 er  en dansk-kinesisk filmfestival og DKKI´s store udviklingsprojekt. Det har allerede fået opbakning af blandt andet Kulturministeriet og VisitDenmark samt Det Kinesiske Turisme Ministerium og Kulturattachéen ved Den Kinesiske Ambassade i København.

China Denmark International Film Festival 2018 bliver Danmarks første store Dansk-Kinesiske filmfestival. Vi får alle sammen mulighed for at blive indhyllet i Kinas fortryllende filmtekniske og historiefortællende formåen. Det bliver smukt og storslået, når østens mystik møder H.C. Andersens fædreland. China Denmark International Film Festival 2018 bliver et Dansk-Kinesisk kulturmekka. Udover en stor åbningsceremoni og filmforvisninger i hele landet, vil der blive afholdt workshops, symposier og netværksarrangementer om kulturdiversitet, filmteknik, kultur som brandingværktøj og filmproduktion på tværs af landegrænser. Festivalens centrum er i København, men den vil sætte spire ud i hele landet og blandt andet inkludere arrangementer på folkeskoler og i lokale kulturhuse.

Kinesiske film rummer en verden af smukke billeder og gode historier. Der er storslåede historiske dramaer, stormombruste kærlighedshistorier og rå social realisme. I hjemlandet har filmene kronede dage. Hver dag åbner omkring 20 nye biografer. Den stigende omsætning betyder, at Kina snart overhaler Hollywood, som verdens største filmindustri. Men i Danmark, som i det meste af den vestlige verden, har vi endnu ikke rigtigt fået øjnene op for de kinesiske film.  

Det skal China Denmark International Film Festival 2018 lave om på og intentionen er at nå ud til ikke kun danskerne, men hele norden og introducere den kinesiske filmindustri.

Hvordan bliver China Denmark International Film Festival 2018? 

China Denmark International Film Festival 2018 bliver et dansk-kinesisk kulturmekka. Udover en stor åbningsceremoni og en uge med filmforvisninger i hele København, vil der desuden blive afholdt workshops, symposier og netværksarrangementer om kulturdiversitet, filmteknik, kultur som brandingværktøj og filmproduktion på tværs af landegrænser.

Rammen bliver blandt andet det nye store kinesiske kulturhus, der åbner i sommeren 2018 H.C. Andersens Boulevard i bygninger der tidligere husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Flere information om festivalens form, samarbejdspartnere og dato offentliggøres i foråret 2018.

Er du interesseret i at deltage i en film festival i Kina? Så læs mere om vores partnerskab med Silk Road Film Festival i Xi´an i Kina. 

China Demark International Film Festival 2018

China Demark International Film Festival 2018