Kunst og kultur

Kulturaktiviteter dækker over alle mulige ting. Kunstudstillinger, koncerter, kulturdage og meget mere. DKKI udvikler og arbejder på det hele og samarbejder med en bred vifte af offentlige kulturinstitutioner, foreninger og virksomheder.

Vi beskæftiger os primært med klassisk musik, billedkunst og dans, da det er vores oplevelse at dette transcenderer bedst og med størst mening mellem landene. Det ordløse behøver ingen oversættelse og kan ses og fortolkes ud fra det enkelte menneskes verdensbillede. Det udfordrer oplevelsen af kultur og tilføjer nye facetter, når fremmede øjne får lov til at tilfører ny og anden mening til kunsten.

DKKI vil gerne styrke indsigten i kultur på tværs af landegrænser og inspirere til kreativitet og ideudveksling. Det tror vi på sker bedst når mennesker mødes. Vi arrangerer derfor en række udvekslinger og workshops, ligesom vi tænker aktiviteter for studerende, børn og unge ind i næsten alle vores produktioner. Fra en dansk skuespiller i Kina, der bruger en eftermiddag på at besøge en kinesisk skoleklasse og til hele studieture med kinesiske børn, der besøger Danmark og lærer om dansk kulturarv.

Dkki hjælper med at planlægge og afvikle kulturaktiviteter i både Kina og Danmark. Vi kan være behjælpelige med projektbeskrivelser, middelansøgninger, lokaler, markedsføring og meget andet.

Vi afvikler også selv aktiviteter, som for eksempel China Denmark International Film Festival, ligesom vi har et stort fokus på børn og unge.

Kinesiske Kulturdage 2017

Nedenfor kan du se en video fra vores arrangement"Kinesiske Kulturdage". Arrangementet afholdes hvert år i juni  og var  i 2017 i Vestsjællands Centret i Slagelse. Der er tale om et samarbejde med vores partnerskabsvirksomhed Inventarland, der har meget samhandel med Kina. Kulturdagenes tema er dyderne fra det traditionelle gamle Kina. The malerier, papirklip, billedkunst og håndgerning. "Kinesiske kulturdage" giver almindelige danskere en mulighed for at lærer mere om Kinas fascinerede kulturhistorie.