Om DKKI

Dansk-Kinesisk Kultur Innovation (DKKI) arbejder med udgangspunkt i kulturudveksling, for at skabe og udvikler kulturelle, kommercielle og innovative partnerskaber med dansk-kinesisk samarbejde i fokus.

Formålet er at give mennesker indsigt i landenes forskelligartede, og på hver sin måde rige, kulturliv og derigennem skabe en tværgående kulturel forståelse. Med det udgangspunkt er det visionen at skabe vækst, kulturudveksling og samhandel.

DKKI så dagens lys efter at stifter og direktør Lin Li Nissen deltog i Network Culture and Intelligence Industry Expo. Arrangement blev afholdt af den kinesiske regering i byen Xi´an i Kina. Lin Li Nissen, som er født i Xi´an og nu bosat i Danmark, var inviteret af Det Dansk-Kinesiske Kulturcenter i Kina. Temaet var potentialet i dansk-kinesisk kulturudveksling. Som følge af foredraget modtog Lin Li Nissen henvendelser fra en række filmselskaber og lokale embedsfolk. De var interesseret i samarbejde med danske virksomheder og kulturinstitutioner.

På baggrund af efterspørgslen blev Dansk-Kinesisk Kultur Innovation grundlagt i foråret 2016

Hvad kan DKKI?

DKKI arbejder med at formidle film, TV, kunst, musik og bøger. Vi har et stort netværk og en lang række partnerskaber med virksomheder, foreninger, uddannelsesinstitutioner og offentlige myndigheder. Sammen med dem planlægger og afvikler vi forskellige aktiviteter. Vi afholder for eksempel  koncerter, netværksarrangementer, workshops og udvekslinger for både professionelle filmfolk, studerende, børn og unge og helt almindelige mennesker.

Alle der har beskæftiget sig med det kinesiske marked, vil kunne nikke genkendende til, at i Kina bliver mange aftaler lavet i forlængelse af den nære og personlige relation. Beslutninger bliver ofte truffet og aftaler indgået over lange middage, hvor man spiser, drikker og synger. Det sociale og samværet mellem mennesker spiller en stor rolle i de fleste kineseres liv. Privatliv og erhvervsliv flyder ofte samme.

I DKKI ser vi os selv som et netværksskabende organ. Vores fineste opgave er at faciliteter kontakt mellem mennesker. Igennem kontakt lærer vi om hinanden og opnår større forståelse for hinandens verdner og potentialer. Og i potentialet ligger nøglen til udvikling, både kulturelt og erhvervsmæssigt.

Hvilke ydelser tilbyder DKKI konkret?

Hos DKKI kan vi tilbyde en række ydelser indenfor kultur, vidensdeling og sprog. Vi repræsentere to store film festivaler, henholdsvis Silk Road Film Festival i Kina og China Denmark International Film Festival, som finder sted i København. Er du studerende, skuespiller eller producent, kunne du måske have glæde af at deltage i en af vores workshops. Er du på vej til Kina, var det måske noget med et af vores sprogkurser. Og kommer du fra erhvervslivet, kan vi for eksempel hjælpe dig med oversættelser af tekster eller du kan blive en del af vores `Culturclub` og få nyt netværk i Kina og Danmark.Vi laver selvfølgelig også masser af andre ting og du kan gå på opdagelse og læse mere under de temaer, som tiltaler dig.