Silk Road Film Festival

Silk Road International Film Festival er en af Kinas helt store film festivaler. Nogle af Kinas allerstørste stjerner indenfor film og TV, blandt andet skuespiller Jackie Chan, som i Vesten er kendt for sine roller i en række store Amerikanske film, deltager. Festivalen har henvendt sig til DKKI, fordi de fra 2018 ønsker at inddrage nordiske produktioner i deres festivalprogram, som indtil nu har været fokuseret på asiatiske, mellemøstlige og sydeuropæiske produktioner. 

Festivalen er et samarbejde mellem Kinas Statslige Film, TV og Radio Bureau og styret i provinserne Fujian og Shanxxi. Selve festivalen løber over 6 dage event og indledes med en stor åbningsceremoni. I løbet af festivalen vil der være filmforvisninger, symposier, workshops og kulturaktiviteter. Der er altså god mulighed for at opdyrke nyt netværk og få inspiration til nye trends, programmer og værktøj.

Som en hver anden filmfestival afsluttes Silk Road International Film Festival selvfølgelig med en prisuddeling. Alle film der udtages til festivalen er med i kampen om nomineringer og statuetter. Repræsentanter fra hver film vil ligeledes blive inviteret til prisuddelingen, som har proportioner som store amerikanske film festivaler. 

Modsat mange andre steder i verden er den kinesiske filmindustri vokset eksplosivt i løbet af de sidste 10 år. Billetsalget er støt stigende og hver dag åbner der over 20 nye biografer. Samtidigt er streamning platforme blevet tiltagende mere populære og det betyder at der er opstået en efterspørgsel på nyt og utraditionelt materiale. En niche hvor nordiske film og tv produktioner har en mulighed for at penetreret et ellers svært tilgængeligt kinesisk marked. Deltagelse i Silk Road International Film Festival kan derfor være et springbræt for både instruktører og skuespillere.

Ansøgning om deltagelse på Silk Road International Film Festival

Det er mulighed for producenter og filmselskaber at ansøge om at deltage i festivalen. DKKI administrere indkommende bud og udvælger nordiske film på vegne af Silk Road International Film Festival.

For mere information om Silk Road International Film Festival og ansøgningsprocessen er du velkommen til at kontakte os.

Kina er et dejligt land og ikke kunne at tage til film festival i. Måske du skulle overveje at optage dele af din næste film der? Det kan vi hjælpe dig med at gøre muligt