Støtte til filmproduktioner

I foråret 2017 indgik Danmark en koproduktionsaftale med Kina. Den giver filmproducenter mulighed for at få adgang til national filmstøtte samt biografmarkedet i de pågældende lande. Det betyder at danske film som er koproduceret med kinesiske aktører, ikke underlægges den kinesiske importkvote. Importkvoten er ellers på maksimalt 38 udenlandske film om året, men de dansk-kinesiske film bliver sidestillet med kinesiske film. De får dermed den samme adgang til det store kinesiske filmmarked. 

Modsat mange andre steder i verden er den kinesiske filmindustri vokset eksplosivt i løbet af de sidste 10 år. Billetsalget er støt stigende og hver dag åbner der over 20 nye biografer. Samtidigt er streamningplatforme blevet tiltagende mere populære. Det betyder at der er opstået en efterspørgsel på nyt og utraditionelt materiale. Samtidig er der over 10.000.000 Tv stationer i Kina. Ja du læste rigtigt 10 millioner. Det betyder at der også er et stort marked for salg af TV serier. 

DKKI kan hjælpe med at ansøgninger til kinesiske fond og at finde locationer, skuespillere og samarbejdspartnere i hele Kina og samarbejder både med store etablerede firmaer og små indie selskaber, hvilket betyder vi også kan hjælpe dig med at finde den niche, som passer til dig. Der er allerede mange, som har fået øjnene op for mulighederne i Kina. Blandt andet er storfilmen Avatar indspillet i ZhangJiaJie Nationalpark i det sydlige Kina.

Udover vores samarbejde om produktion og locations i Kina, er vi ligeledes partner i Silk Road Film Festival i Xi´an i Kina og står for udvælgelsen af nordiske film til festivalen. 

Vil du samarbejde med kinesiske filmproduktioner i Danmark?

Ligesom DKKI hjælper danske filmselskaber og producenter i Kina, gør vi ligeledes det samme for kinesere der ønsker at indspille film i Danmark enten som selvstændige produktioner eller co-produktioner med danske virksomheder. Vi tilbyder allerede en bred vifte af locationer og ydelser til vores kinesiske samarbejdspartnere, men er altid åbne for flere og spændende partnerskaber. Hvis du mener du har en location eller et produkt, som kunne være relevant at tilføje til vores katalog, er du velkommen til at kontakte os.